Beelden aan Zee

Beelden aan Zee

Beelden aan Zee

Binnen handbereik

Museum Beelden aan Zee maakt beeldhouwkunst toegankelijk voor mensen met een visuele beperking.

Door een speciaal opgeleide medewerker van het museum wordt u samen met uw eventuele begeleider, in een kleine groep rondgeleid langs beelden die aangeraakt mogen worden. Met elkaar bekijken/bevoelen we vorm, textuur en mate van abstractie.

Wanneer?

Dag: elke eerste zaterdag v/d maand

Ontvangst met koffie/thee: 11.00 uur

Rondleiding: 11.30 - 12.45 uur

Prijs: €7,50 per persoon, excl. entree.

Eventuele andere data en tijden op afspraak.

Beelden aan Zee Binnen handbereik - André Volten. Utopia

André Volten (1925 - 2002) behoorde tot de voorhoede van de abstracte beeldhouwkunst in Nederland. Talrijke sculpturen, vrijwel altijd in staal, staan overal in het land opgesteld op prominente plekken zoals voor de Stopera en aan de IJ-oever in Amsterdam, op het Jaarbeursplein in Utrecht en aan het Bezuidenhout in Den Haag. Zijn werk is vaak volledig geïntegreerd in de leefomgeving; het maakt deel uit van de stedelijke inrichting of van de architectuur. De relatie tussen het kunstwerk, de omgeving en de toeschouwer stond voor Volten altijd centraal in het creatieproces. Museum Beelden aan Zee eert Volten, de Nederlandse meester van de geometrische abstractie in drie dimensies, met een retrospectieve tentoonstelling. Een aantal van zijn beelden en oefeningen in plasticiteit mag tijdens de rondleiding worden aangeraakt.
Na de abstracte beeldhouwkunst van Volten komt bij het tweede deel van de rondleiding de figuratieve beeldhouwkunst van de vaste collectie aan bod. Met elkaar ontdekken we, al voelend, in hoeverre het beeld realistisch is of dat toch de werkelijkheid op bepaalde punten is losgelaten.
Er wordt in kleine groepjes onder leiding van een rondleidster rondgelopen.